Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Accountant staat terecht voor oplichting

27 januari, 2006

Bron: Stichting SOBI Web Site

KroeseWevers is een van de grootste accountantskantoren van Overijssel. De andere verdachten in deze zaak zijn naast Jaspers en wethouder Kok ook mr. Kroon van kantoor Damsté, het vaste advocatenkantoor van de gemeente Hengelo, de Enschedese ondernemer Leusink en een onder wethouder Kok ressorterende ambtenaar Angela Agus.

De oplichtingsaffaire speelde zich grotendeels af in de periode augustus 2002 t/m mei 2003. Leusink had het faillissement van het goedlopende bedrijf Prowi Interieur van Korver uitgelokt. Onderdeel van het bedrijf was een fabrieks- en kantoorgebouw van Prowi Holding BV te Hengelo met een zichtbare waarde van € 2.000.000 plus een aangrenzend terrein van Crale BV met een stille reserve van € 400.000. De curator heeft dit geheel aan Leusink verkocht voor € 220.000. De curator had een aantal brieven van de gemeente Hengelo ontvangen waaruit bleek dat de koper van dit onroerend goed verplicht was de kosten van grond- en grondwaterreiniging van meer dan € 1.000.000 te dragen. Ook had de gemeente geschreven dat de reiniging nog vele jaren zou gaan duren. In werkelijkheid had de gemeente Hengelo aan de koper van het terrein, dezelfde heer Leusink, toegezegd dat de gemeente de kosten van de grondwaterreiniging geheel zelf zou dragen en dat slechts de eigenaar van het Crale-terrein € 136.000 in de reinigingskosten zou moeten bijdragen.

Accountant Marcel Jaspers en advocaat Kroon hadden Leusink en de gemeente Hengelo geholpen bij het opstellen van de misleidende brieven.

Mission News Theme door Compete Themes.

Copyright @ De Charlatan 2017 – Published Defiance Press & Publishing – New York

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien