Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Verleende diensten Accountantskantoor KroeseWevers

Accountant staat terecht voor oplichting

KroeseWevers rekening 10 april 2002Boven: KroeseWevers factuur 10 april 2002.

De lijst aan “lijken in de kast” was schier eindeloos. De lijken in de kast aan onbetaalde rekeningen lijst werd daarnaast nog vergroot door illegaal gemaakte betalingen welke Financieel Directeur Plattje gewoon achter de rug van Korver maakte voor allerlei privé uitgaven o.a. ten behoeve van de bouw van de villa’s van Leusink en Crans, in totaal zo’n € 300.000. Hier wil Register Accountant M. Jaspers van Accountantskantoor KroeseWevers Prowi Korver laten opdraaien voor zijn dienstverlening aan Hedec Beheer BV, de persoonlijke holding van Leusink & Crans, en Jedacol BV, de persoonlijke holding van Crans. Korver betwist de rekening bij accountant Jaspers van KroeseWevers en Jaspers brengt de betrokken kosten in mindering maar Financieel Directeur Plattje betaald achter de rug van Korver en zonder diens toestemming toch deze rekening in zijn geheel aan Jaspers.

Jaspers is boos geworden omdat Korver de rekening betwist en houdt opzettelijk de betrokken jaarrekening van 2001 in zijn bezit en geeft pas in juli 2002, kort voor dat Korver door Leusink en Crans failliet wordt verklaard, de betrokken jaarrekening af. Het was in de koopovereenkomst overeengekomen dat de jaarrekening 2001 in het 1e kwartaal van 2002 aan Korver ter beschikking gesteld zou worden. Jaspers had een duidelijk doel pas bij het door Leusink c.s veroorzaakte faillissement ter beschikking te stellen de betrokken jaarrekening was vervalst en misleidend (“geen accountants controle toegepast” zoals Jaspers dan grappig aangeeft).

In een persoonlijk gesprek met Korver bevestigt Jaspers dat hij nog een potje van zo’n 150.000 NLG aan subsidies klaar had liggen voor Korver/Prowi maar omdat Korver zo negatief reageerde op de koop van Prowi in zijn geheel, kon hij, Korver, wat Jaspers betrof naar die subsidie fluiten. Kort daarvoor had KroeseWevers, als subsidiespecialist, onder andere een subsidie voor Prowi geregeld voor de aanschaf van een kapitale zaagmachine waartoe Leusink in zijn aanvraag daartoe schrijft “voor het creëren van meer arbeidsplaatsen”.

Zij verkrijgen die subsidie waarop Leusink kort daarop mensen gaat ontslaan omdat de zaagmachine “zo efficiënt” is. Toen Korver bij Prowi binnenkwam, na de overname, stond de zaagmachine stil omdat er, buiten de werkzaamheden t.b.v Leusink’s villa, geen werk was bij Prowi.

Voor de Tuchtraad te Amsterdam, tijdens welke Jaspers o.a. een geantidateerde afstandsverklaring van Leusink c.s. produceert, verklaart Jaspers dat hij niets met de jaarrekening 2001 te maken had. Onder andere zijn factuur van 10 april 2002 laat echter niets in het ongewisse over het feit dat Jaspers de betrokken jaarrekening had geproduceerd.

KroeseWevers rekening 19 juli 2001Boven: KroeseWevers factuur 19 juli 2001.

Interessant zijn hier onder andere de “bijzondere werkzaamheden belastingen inzake accountantsverklaring huwelijkse voorwaarden” (Leusink ging scheiden van zijn vrouw uit gemeenschap van goederen en huwde later opnieuw met haar op huwelijkse voorwaarden zodat er voor hem persoonlijk geen financiële consequenties konden voort komen uit het verkoopproces van Prowi aan Korver en zijn eega de zo gewenste nieuwe villa kon kopen zonder gevaar voor eventuele beslagen), “gift personeel inzake huwelijk”, “uitzoeken kostenvergoeding”. Prowi Korver moet € 7000 gaan betalen voor deze privé diensten aan Leusink, de gift van het personeel inzake het nieuwe “huwelijk” en werden de “kostenvergoedingen” door Jaspers uitgezocht. Ook wordt er reeds melding gemaakt van Jaspers betrokkenheid bij de verkoop van Prowi en het maken van arrangementen ten behoeve van Schopman

KroeseWevers rekening 31 05 2001

Boven: KroeseWevers factuur 31mei 2001.

Interessant zijn hier onder andere “samenstellen en bespreken van de jaarrekeningen van Hedec Beheer BV [de persoonlijke holding van Leusink & Crans] en Jedacol BV” [de persoonlijke holding van Crans]. Prowi betaald voor deze privé kosten van Leusink en Crans. Daarnaast wordt Prowi ook belast voor “de gevoerde bespreking inzake beoordelen en bespreken beleggingsvoorstel Hedec Beheer BV met de ING Bank”. De betrokken factuur ad 32,105.31 NLG volgde 14 dagen later op de factuur van 19 april 2001 ad 31,182.76 NLG voor vrijwel dezelfde dienstverleningsactiviteiten.

KroezeWevers rekening 19 april 2001

Boven: KroeseWevers factuur 19 april 2001.

Interessant zijn hier onder andere “samenstellen en bespreken van de jaarrekeningen van Hedec Beheer BV [de persoonlijke holding van Leusink & Crans] en Jedacol BV” [de persoonlijke holding van Crans]. Prowi betaald voor deze privé kosten van Leusink en Crans. Daarnaast wordt Prowi ook belast voor “de verwerking van de administratie via de computer van Jedacol BV” [de persoonlijke holding van Crans] en Hedec Beheer BV” [de persoonlijke holding van Leusink & Crans]. Ook worden de kosten voor de door Jaspers gevoerde besprekingen met Diligence (de verkoopbemiddelaar van Prowi voor Leusink en Crans) in rekening gebracht.

Toen Prowi Korver als een consequentie van al deze financiële drainage praktijken door de eega’s van Leusink en Crans uiteindelijk failliet werd verklaard zette Jaspers zich in voor Leusink en Crans voor de oprichting van hun nieuwe Prowi Vof, de doorstart, verhandelingen met de gemeente Hengelo en de curator, etc. Zijn facturen voor al deze werkzaamheden kwamen ten laste van Prowi Korver…

Klacht tegen Jaspers 21 06 2006

Accountant staat terecht voor oplichting

KroeseWevers is een van de grootste accountantskantoren van Overijssel. De andere verdachten in deze zaak zijn naast Jaspers en wethouder Kok ook mr. Kroon van kantoor Damsté, het vaste advocatenkantoor van de gemeente Hengelo, de Enschedese ondernemer Leusink en een onder wethouder Kok ressorterende ambtenaar Angela Agus.

De oplichtingsaffaire speelde zich grotendeels af in de periode april 2002 t/m mei 2003. Leusink had het faillissement van het goedlopende bedrijf Prowi Interieur van Korver uitgelokt. Onderdeel van het bedrijf was een fabrieks- en kantoorgebouw van Prowi Holding BV te Hengelo met een zichtbare waarde van € 2.000.000 plus een aangrenzend terrein van Crale BV met een stille reserve van € 400.000. De curator heeft dit geheel aan Leusink verkocht voor € 220.000. De curator had een aantal brieven van de gemeente Hengelo ontvangen waaruit bleek dat de koper van dit onroerend goed verplicht was de kosten van grond- en grondwaterreiniging van meer dan € 1.000.000 te dragen. Ook had de gemeente geschreven dat de reiniging nog vele jaren zou gaan duren. In werkelijkheid had de gemeente Hengelo aan de koper van het terrein, dezelfde heer Leusink, toegezegd dat de gemeente de kosten van de grondwaterreiniging geheel zelf zou dragen en dat slechts de eigenaar van het Crale-terrein € 136.000 in de reinigingskosten zou moeten bijdragen. Accountant Marcel Jaspers en advocaat Rob Kroon hadden Leusink en de gemeente Hengelo geholpen bij het opstellen van de misleidende brieven.

accountant,kroesewevers,register accountant,dienstverlening,oplichting
Mission News Theme door Compete Themes.

Copyright @ De Charlatan 2017 – Published Defiance Press & Publishing – New York

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien