Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Grond. Altijd weer grond….

Leusink heeft al jaren oog op een stuk grond, bestemmingsplan Buitengebied 1966, in Boekelo. Hij wil daar zijn nieuwe villa gaan bouwen. Hij doet echter tevergeefse pogingen bij de Gemeente Enschede dat betrokken stuk grond te pakken te krijgen en of daar te mogen bouwen. De bedoelde gronden zijn bestemd als natuurlijke en agrarische gebieden. Er is echter hoop voor Leusink want er zijn nieuwe ontwikkelingen in Enschede welke misschien tot een opening voor Leusink kunnen leiden een stuk grond in Boekelo toch te pakken te kunnen krijgen. Bierbrouwer Grolsch in Enschede moet uitbreiden en dreigt de gemeente Enschede deels naar elders te vertrekken indien men geen grond krijgt voor de nodige uitbreidingen. Naast de Grolsch brouwerij bezit militair H.B. Heurman aan de Winterhaarweg 133  gronden, waar hij een kwekerij exploiteert, van ca 1,5 ha. De gemeente besluit dit stuk grond voor de uitbreiding van de Grolschfabriek te onteigenen. De gemeente biedt de gronden aan de Beckumerstraat 353 en 355 te Boekelo, de locatie waar Leusink al jaren tracht te gaan bouwen en wonen, als alternatief aan aan Huerman. Huerman maakt enkele maanden later (zie onder een overzicht, gemaakt door de assistent van Lakeman, mw. Marja West) bezwaar aan tegen de onteigening.

Enkele weken later, tijdens de vergadering van de gemeenteraadscommissie verzoekt Leusink een woning te mogen bouwen, er is echter slechts toestemming voor één woning. Leusink merkt nog op dat er uiterlijk niets zal veranderen ook als het twee woningen zouden zijn en dat de “overgangsregeling m.b.t. het bestemmingsplan  niet is toegepast”.

Op het betrokken stuk grond wonen op dat moment, sinds 10-15 jaren, de families A.H.H. Egberink en A.J. Egberink-Timmerije in een boerderij welke bestaat uit twee woondelen welke zij zelf hebben gebouwd. De gemeente is zeer strikt en wanneer men een dakkapel wil plaatsen wordt dit door de gemeente geweigerd. De families A.H.H. Egberink en A.J. Egberink-Timmerije worden van het betrokken stuk grond onteigend en gedwongen te vertrekken.

Leusink verbouwt en renoveert zijn huidige woning aan de Jean Luis Pisuisstraat 23 te Hengelo (Ov) en verkoopt deze. De werkzaamheden en materialen worden gratis geleverd door Prowi, meubelmakers en monteurs.

Op 10 april 2001 krijgt Heurman vergunning voor het bouwen van twee woningen met bijgebouwen aan de Beckumerstraat 353 en 355.

Op 3 juli, 2001 wordt de Beckumerstraat 355 (Heurman), 1 ha 6a 90 ca, hypothecair belast met een lening van € 192.856.

Op 5 september 2001 verkoopt Heurman 9270 m2 grond en opstallen aan de Beckumerstraat 353 aan mw. Geertruidis Maria Elisabeth (Leusink) Oberjé (met het maken van huwelijkse voorwaarden gehuwd met H.J.G. Leusink) voor f  900.000.

Later zal naast de woning aan de Beckumerstraat 353 ook aanvragen tot het bouwen van paardenstallen etc. voor ingediend worden. Zie onderstaande gemeentelijke verslagen.

De gemeente Enschede verkoopt het van Heurman onteigende stuk grond aan Grolsch voor bijna 15 miljoen. Heurman had, onbevestigd, een miljoen van de gemeente ontvangen.

Een en ander is tevens bevestigd door de fam. Timmerije.

Bevindingen Beckumerstraat 353-355

Beckumerstraat 353 355

Kadaster

Kadaster

Akte van levering

Akte van Levering

Voorstel aan Gemeenteraad 26-03-2002 Leusink tot het bouwen van een paardestal

Dit voorstel werd door Leusink gedaan één dag na de verkoop van Prowi aan Korver op 25-03-2002

Voorstel Gemeenteraad

 

 

Mission News Theme door Compete Themes.

Copyright @ De Charlatan 2017 – Published Defiance Press & Publishing – New York

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien