Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Voorwaardelijke gevangenisstraf voor oplichter in Prowi-zaak

13 februari, 2006

De rechtbank Almelo heeft hedenmiddag de accountant M.M. Jaspers van het accountantskantoor KroeseWevers vrijgesproken van het medeplegen van oplichting, omdat niet bewezen werd geacht dat hij het oogmerk had zijn cliënt wederrechterlijk te bevoordelen.*

Ook werd hij vrijgesproken van het achterhouden van stukken voor de FIOD. Deze laatste vrijspraak berust mede op de overweging van de rechtbank dat het bevel tot overleggen van de gevraagde documenten (met betrekking tot Prowi) was gedaan aan de maatschap KroeseWevers en niet aan Japsers persoonlijk.

Ook overwoog de rechtbank dat KroeseWevers zich voldoende had ingespannen om de opgeëiste stukken beschikbaar te stellen.

De Twentse ondernemer H.J.G. Leusink werd wel veroordeeld wegens het medeplegen van oplichting. Hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank achtte bewezen dat het hem uitsluitend om zelfverrijking te doen is geweest. Voorts moet hij een boete van € 100.000,00 betalen. (zie tevens)

Zijn advocaat, Mr. Rob Kroon, van het Almelose advocatenkantoor Damsté is ook veroordeeld wegens het medeplegen van oplichting . Deze advocaat werd bestraft met een voorwaardelijke taakstraf van 240 uur (zie tevens vonnis inzake Mr. R. Kroon). Wethouder Hans Kok en ambtenaar A.A. zijn vrijgesproken omdat niet bewezen werd geacht dat zij het oogmerk hadden iemand wederrechterlijk te bevoordelen.

*Toen de FIOD een inval deed in het kantoor van accountant M.M. Jaspers van het accountantskantoor KroeseWevers werd er niets gevonden aangaande Prowi. De FIOD vertrok onverrichter zake, maar keerde onverwacht een uur later terug en vond medewerkers van KroeseWevers welke informaties aangaande Prowi uit mappen van andere KroeseWevers cliënten aan het halen waren en in de officiële Prowi map aan het doen waren.

 

 

Mission News Theme door Compete Themes.

Copyright @ De Charlatan 2017 – Published Defiance Press & Publishing – New York

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien