Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Gespreksnotitie Leusink gesprek met Gemeente Hengelo 31 03 2003

Onderstaand de gespreksnotities welke Leusink maakte van zijn ontmoeting met Gemeente Hengelo ambtenaren Agus en Harms. Harms koopt later zijn betrokkenheid bij de Gemeentelijke frauduleuze handelingen inzake de vervuilde grond affaire af door een boete-bedrag van €500 te betalen… Harms stelt Leusink tijdens deze ontmoeting zelfs nog de mogelijkheid tot “gespreide betaling” in het vooruitzicht en kan later toch nog wegkomen met een afkoopboete van €500 voor zijn daden. Leusink verstrekt een complete specificatie van wat de schriftelijke procedure dient te zijn tussen hem en de Gemeente aangaande de kosten voor het reinigen van de vervuilde gronden rondom Prowi. Er dienen door de Gemeente meerdere brieven, aangaande hetzelfde onderwerp; de vervuilde grond en de kosten gerelateerd aan het schoonmaken van die grond, geproduceerd te worden. Die te maken kosten waren doorslaggevend in de mogelijkheid voor het maken van een doorstart in 2002.

Leusink was in 2002 al door Wethouder Kok toegezegd niets te moeten betalen voor het schoonmaken van de gronden om daarmee zijn dankbaarheid aan Leusink uit te drukken voor dat alles wat deze deed “ten behoeve van de werkgelegenheid”. Korver had zich in die periode ook bij Kok aangemeld, maar Kok weigerde hem te ontmoeten. Kok’s ambtenaren bevestigen Korver toen dat hij het volle bedrag (€1.2 tot 1.4 miljoen) zou moeten betalen. Dit maakte een doorstart voor Korver financieel gezien vrijwel onmogelijk.

In zijn doorstart mocht Leusink de gebouwen en gronden van Prowi huren. Korver was nooit de optie aangeboden de gebouwen en gronde te mogen huren. Om in eerste instantie te mogen huren werd Leusink opnieuw in een bevoordeelde positie geplaatst ten tijde van de te maken doorstart.

Leusink kon o.a. hierdoor exclusief de doorstart maken en was nu, anno maart 2003, bezig opnieuw onder auspiciën van de Gemeente Hengelo een bevoordeelde basis te verkrijgen dit keer om “via de curator te onderhandelen met de ING bank” en deze te bedriegen de gronden en gebouwen van Prowi voor een appel en een ei aan hem te verkopen. Leusink zou de brief van de Gemeente aan hem, welke stelde dat hij €1.2 tot 1.4 miljoen voor het reinigen van de gronden zou moeten gaan betalen, tegenover de curator en de ING bank gaan gebruiken om hen te overtuigen dat de Prowi gebouwen en gronden, gezien de enorme reinigingskosten die volgens die gemeentelijke brief gemaakt zouden moeten worden, in feite niets waard waren.

De curator verkocht derhalve de gebouwen en gronden even later, een jaar eerder getaxeerd op € 1.6 miljoen, aan Leusink voor € 220.000… Leusink bezat echter o.a. de brief van de gemeente waarin stond dat hij niets behoefde te betalen…

De winsten welke Leusink c.s. maakte door het faillissement van Prowi Korver te veroorzaken waren gigantisch. In het eerste jaar na veroorzaken van het faillissement van Prowi Korver “trekken” Leusink en Crans €1 miljoen uit de doorstart firma, geld dat kwam uit Prowi Korver. Als een consequentie van die absurde winsten zouden Leusink en Crans aanzienlijke vennootschapsbelastingen moeten betalen. Eerder had de Gemeente Hengelo de vervuilde grond vrijwaringsbrieven aan Leusink c.s. geschreven gericht en ten name van zijn bedrijf. Nu verzoekt hij de Gemeente Hengelo deze nogmaals te herhalen, maar nu ten name van hen in privé waarmee de vennootschapsbelasting vermeden kan worden.

Inhoud gespreksnotitie Leusink, zie originele tekst hieronder in .pdf:

Afspraak 31-3-’03

Mevr. A. Agus en Dhr Harms – Gemeente Hengelo
H. Leusink – Prowi

H. Leusink krijgt brief op privé adres, waarmee hij via curator kan onderhandelen met ING Bank. (dit is de brief welke laat zien dat er €1.2 tot 1.4 miljoen uitgegeven moet worden door de nieuwe eigenaar voor het schoonmaken van alle gronden – Redactie)

Tevens ontvangt hij eind deze week/begin volgende week op zijn privé adres een brief waarin staat, dat de grond van voorheen Muller, nu Crale B.V. wordt gesaneerd/schoongemaakt tegen een maximale vergoeding van kosten van € 136.500= (Hier maakt Leusink een onderscheid tussen de ook in samenwerking met de gemeente door hem illegaal verkregen Muller gronden en de gronden van Prowi Holding B.V. Redactie)

Ook de sanering van een gedeelte van Prowi Holding B.V. valt hieronder en zit bij in het bedrag van €136.500

Echter de toezegging t.a.v. Prowi Holding B.V. kan niet op papier worden vermeld, want dan zou dit voor elke buitenstaander gelden, en deze brieven zijn eventueel openbaar. Mevr Agus maakt echter een interne memo, zodat het wel vast ligt, doch niet voor een buitenstaander zichtbaar.

Dhr Harms verwacht dat de sanering over een aantal jaren wordt uitgesmeerd, hiermee zou de betaling ook eventueel in termijnen kunnen worden voldaan.

Zou de Gemeente ook in het belang van de werkgelegenheid, eventueel een deel van deze kosten voor haar rekening kunnen/willen nemen.

Mocht dit echter juridisch niet mogelijk zijn, zou er dan een mogelijkheid zijn, dat ik deze schoonmaakkosten gespreid kan betalen.

Gespreksnotities Leusink Gemeente Hengelo 31 03 2003

 

 

Mission News Theme door Compete Themes.

Copyright @ De Charlatan 2017 – Published Defiance Press & Publishing – New York

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien