Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

150 tot 200 Marskramer winkels heb ik verbouwd en Korver niet betaald…

marskramer toys 2 play150 tot 200 Marskramer winkels heb ik verbouwd en Korver niet betaald – Papier is geduldig! Aldus Richard Lems Inkoper Marskramer BV

1. Geluidsopname: 150 tot 200 Marskramer winkels heb ik verbouwd en Korver niet betaald – Papier is geduldig! Aldus Richard Lems Inkoper Marskramer BV

Lems geeft toe dat hij 150-200 winkels (Hoofdzakelijk alle Toys 2 Play winkels plus de verbouw van bestaande Marskramer vestigingen) van de Marskramer Groep merendeels op kosten van Prowi Korver heeft laten verbouwen zonder daarvoor te betalen.

“Er waren altijd problemen met de rekeningen en ik heb die rekeningen terzijde gelegd want wij hebben in die tijd wel 150-200 winkels verbouwd en ik kreeg elke dag wel rekeningen binnen”.

Hij vertelt in eerste instantie dat hij deze rekeningen reclameerde bij Prowi via een email, later wist hij zich niet zo goed meer te herinneren of hij dat wel gedaan had, hoe en hoe vaak, eventueel. Hij stelde dat de reden om niet te betalen vooral omreden was omdat er “altijd montage kosten in de rekeningen verrekend werden”. Hij stelde dat hij over deze problemen nooit met Financieel Directeur Plattje en Directeur Korver had gecommuniceerd. Hij legde de rekeningen gewoon terzijde onder het mom “Papier is geduldig”.

Ondertussen waren de door Marskramer BV onbetaalde rekeningen opgelopen tot een astronomisch bedrag. Lems bevestigde later “Een keuken voor zijn privé woning voor zijn diensten te hebben ontvangen” en dat “Marskramer er uiteindelijk beter van geworden was”…

De montagekostenverrekening is een fraude van het Plattje, Leusink, team op zich, waarover later meer.

Er zullen meerdere delen uit ons gesprek met Richard Lems, Inkoper bij Marskramer BV, hier gepubliceerd worden. In een van de opnames bevestigt Lems dat er geen enkele rekening betaald werd door Marskramer zonder dat zijn handtekening er onder stond. Marskramer hield daarmee voor vele tonnen aan te betalen rekeningen aan Prowi / Korver bewust op en veroorzaakte mede daarmee, in samenwerking met Leusink, Crans en Financieel Directeur Plattje, uiteindelijk het faillissement van Prowi Korver.

Direct na het faillissement van Prowi Korver betaalde Marskramer de openstaande posten Prowi Korver aan de voor dat doel door Leusink en Plattje opgerichte Prowi Vof minus een korting voor bewezen diensten….

2. Geluidsopname: Richard Lems: “Marskramer is er uiteindelijk beter van geworden” (Klik op link)

3. Geluidsopname: “Er werd geen een rekening betaald zonder dat mijn handtekening er onder stond – Richard Lems” (Klik op link)

Richard Lems was Inkoper bij Marskramer (een dochter van de Blokker Groep) en corrumpeerde met Bert Plattje – Financieel Directeur en Leusink / Crans van Prowi Interieur BV door mee te werken met Plattje in een liquiditeits- vermindering van Prowi Korver door producten welke door Korver aan Marskramer geleverd werden niet te betalen maar deze direct te betalen aan de Vof van Plattje en Leusink. In deze verklaring geeft Lems toe aan dit proces meegewerkt te hebben. Lems werd later door Blokker verzocht een andere werkgever te zoeken.

Richard Lems geeft onder andere toe voor zijn diensten aan Plattje en Schoolkate met een keuken voor zijn huis beloond te zijn geworden en stelt onder andere in het interview “Omdat die extra korting van 5% welke Plattje ons weer verstrekte het indirecte gevolg is van het veroorzaakte faillissement van Prowi Korver, heeft Marskramer BV uiteindelijk wel voordeel gehad van het faillissement….”

Bart Smit en Marskramer hadden grote belangen Leusink en Plattje te ondersteunen. Het ging hier om een aanzienlijke nog niet, door Plattje en Leusink van Prowi Korver gestolen, gefactureerd meerwerk van € 514,208.42 een post belangrijk genoeg voor zulke geslepen onderhandelaars als Kroon, Jaspers, Plattje en Leusink om als eerste en direct in de betrokken overeenkomst met de curator mee op te laten nemen en niet te proberen de curator deze post in de overeenkomst “te laten vergeten”. Hadden Leusink en Plattje alleen al deze ene post (er werd nog veel meer door hen van Korver gestolen) van € 514,208.42 niet van Korver gestolen dan had laatstgenoemde niet door hen bewust failliet verklaard behoeven te worden en had hij, easy, de f 1 miljoen aan hen kunnen betalen. Leusink en Plattje wilden het faillissement van Korver en draineerden hem financieel kapot. Zie onderstaand vonnis in de door Korver namens de curator gevoerde procedure.

Prowi_Vonnis Rechtbank Almelo 22 04 2009

Een en ander werd later bevestigd door de (ex) eega van Lems toen deze ondertussen Marskramer had verlaten voor een inkoopfunctie bij Rituals.

Mission News Theme door Compete Themes.

Copyright @ De Charlatan 2017 – Published Defiance Press & Publishing – New York

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien