Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Het moraal is hoog

Ik laat u de verkoopprospectus van Harry Thewessem van bemiddelingsbureau Diligence zien ten behoeve van de verkoop van Prowi door Thewessem aan mij ter hand gesteld. Pagina 15 van het informatiebulletin stelt o.a.: “De arbeidsmoraal is hoog en het verloop is zeer laag, evenals het ziekteverzuim.” en “De afgelopen jaren zijn geen mensen ontslagen of anderszins conflicten geweest die hebben geleid of zouden kunnen leiden tot claims.”

Pagina 15 van het informatiebulletin:

8.4 Personeel
Zie bijlage B.
Prowi hanteert de CAO meubel- en meubileringbedrijven.
De arbeidsmoraal is hoog en het verloop is zeer laag, evenals het ziekteverzuim.
Er is geen ondernemingsraad, wel een medezeggenschapsraad bestaande uit 1 spuiter, 1 metaalbewerker, 1 kantoormedewerker en 2 meubelmakers.
8.5 Uitgestelde betalingen, ontslagregelingen
De afgelopen jaren zijn geen mensen ontslagen of anderszins conflicten geweest die hebben geleid of zouden kunnen leiden tot claims.
Informatiememorandum Prowi Holding b.v. april 2001 15/18

Informatiememorandum Prowi Holding BV 2001 pagina 15

Op op 25 maart 2002, de dag dat ik de koopovereenkomst ondertekende en 6 miljoen voor Prowi bij de notaris had neergelegd, bleek enkele uren later bij mijn intrede in het bedrijf zelf dat aan 16 personeelsleden (29%) van de 56 ontslag was aangezegd door Leusink en Plattje waaronder 8 meubelmakers c.q. monteurs. Leusink, Crans en Plattje hadden gewacht met het feitelijke naar huis sturen van de ontslagenen totdat Korver hun bedrijf had gekocht en in persoon op het bedrijf gearriveerd was. Het plan van Leusink, Crans en Plattje was Korver nog het uiteindelijke smerige werk te laten doen en de betrokken mensen door hem naar huis te laten sturen. Leusink verteld later dat ik wist van de ontslagen voordat ik zijn bedrijf kocht. Waarom zou ik mensen ontslaan die ik niet kende waaronder o.a. voor het bedrijf essentiële functies die moeilijk of niet vervangen konden worden? En waarom zou ik medewerkers willen ontslaan als de resultaten van het bedrijf zo fantastisch waren zoals Thewessem voor Leusink aan mij bevestigde en mij een winst voor belastingen van 2 miljoen NLG wordt beloofd?

Zie onder:

Thewessem van Bedrijfsmakelaardij Diligence belooft op 24 08 2001:
“Nogmaals we praten over een vraagprijs van 8 mio goodwill plus eigen vermogen op een winst voor belasting van ruim 2 miljoen gulden….”
en vraagt Plattje zich af in zijn verzoek tot collectief ontslag aan het CWI van 19 februari, 2002:
“De verwachtingen zijn meer dan hoopvol, echter bedrijfseconomisch zijn de orders niet aanwezig en is er geen garantie of zekerheid. De volgende uitspraak is reeds meerdere malen gezegd: “Het werk komt eraan, alleen de vraag wanneer?”

Het blijkt dat de 9 ontslagen met de functies uit de meubelmakerij en productie vooral gerelateerd waren aan de productie van projecten, de afdeling van Schopman. Die afdeling moest productie-technisch afgebouwd worden daar Leusink c.s wist dat Schopman zijn ontslag had genomen. Plattje had zich in het “management team” van Leusink altijd sterk gemaakt voor een concentratie van de verkoopactiviteiten richting winkelinterieurs ten behoeve van zulke klanten als Bart Smit en dergelijke en projecten totaal te vergeten. Toen het Leusink lukte Prowi Korver binnen twee en een halve maand failliet te laten verklaren ging zijn voor dat doel opgerichte Prowi Vof exact die marketing strategie volgen. Leusink, niet zeker dat Korver de firma zou kopen, was in de periode voor de verkoop aan Korver zijn bedrijf aan het “reinigen”. Schopman ging weg onder mee-name van zijn omzet.  Plattje geloofde alleen maar in de marge-gunstige winkelinterieur producten, waarvoor je ook relatief weinig en niet geschoold personeel benodigd, en Leusink dacht met die strategie een meer winstgevend, simpeler, bedrijf te creëren zodat hij rustiger van zijn pensioen kon gaan genieten. Hiertoe moest een groot deel van het personeel ontslag aangezegd worden. Tot een ieders verrassing ging de verkoop aan Korver toch door en werd hemel en aarde bewogen Schopman tot de datum van de overdracht te laten blijven.

Een winst voor belasting van ruim 2 miljoen gulden….

Eigen vermogen = activa (de bezittingen) te verminderen met de passiva (de schulden).
of
Eigen vermogen = eigen vermogen begin van het boekjaar + behaalde winst gedurende de periode -/- privéopnamen + privéstortingen

Email van Thewessem 24 08 2001

Collectief ontslag correspondentie van Plattje:

Verzwegen ontslagen correspondentie Plattje CWI

Ontslag termijn:

Financial Directeur Plattje zegt de betrokken personeelsleden ontslag aan op 5 februari, 2002. Op 27 februari, 2002 krijgt hij toestemming van het CWI om de ontslagen uit te voeren. Op 28 februari, 2002 schrijft Plattje de betrokkenen aan en bevestigt het ontslag en dat “normaal gesproken” men dan op 1 april, 2002, niet meer in dienst zou zijn van Prowi Interieur B.V. Korver maakt op 25 maart, 2002, zijn intrede bij de firma. Hij wordt er van beschuldigd om de ontslagen verzocht te hebben. Korver houdt de meeste door Leusink/Plattje ontslagen medewerkers echter aan. Meerdere zeer gekwalificeerde werknemers hadden inmiddels werk elders gevonden o.a. bij Schopman en vertrekken op de dag dat Korver arriveerde. Vreemd is ook dat Plattje de opzegtermijn “Gelet op de huidige werkzaamheden” met één maand verlengt.

ontslag termijn

Mijn enthousiasme en dat van de heer Leusink…

Bevestiging Omzetentousiasme Thewessem 3 02 2002

Informatie

Email Prowi Resultaten 5 maart 2002 en ontslagenen

Garanties uit de koopovereenkomst:

Garanties uit koopovereenkomst
Mission News Theme door Compete Themes.

Copyright @ De Charlatan 2017 – Published Defiance Press & Publishing – New York

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien