Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Brief Leusink aan Gemeente Hengelo, Angela Agus

In onderstaande brief gericht aan ambtenaar Angela Agus verzoekt Leusink haar verschillende brieven ter beschikking te stellen nu in privé. Voorheen waren die brieven aan zijn firma gericht. Door “in privé te gaan” kon Leusink aanzienlijke besparingen in te betalen belastingen bereiken. De winsten welke Leusink c.s. zou maken door het faillissement van Prowi Korver te veroorzaken waren gigantisch. Daarmee ook de door hen te betalen vennootschapsbelastingen. Eerder had de Gemeente Hengelo dezelfde brieven aan Leusink c.s. geschreven gericht en ten name van zijn bedrijf. Nu verzoekt hij de Gemeente Hengelo deze nogmaals te herhalen maar nu ten name van hen in privé waarmee de vennootschapsbelasting vermeden wordt.

De brieven waarvan Leusink nu de gemeente opdracht geeft om voor hem te schrijven moet komen te staan dat het saneren van de Muller gronden € 1.200.000 tot € 1.400.000 zal gaan bedragen waarbij dan ook nog de saneringskosten voor de percelen van Prowi Holding BV zullen komen. Tevens dient, volgens Leusink’s verzoek, de Gemeente dezelfde planning ten aanzien van de sanering zoals aan de curator was doorgegeven, vermeld te zijn.

Leusink verzoekt tegelijkertijd om het schrijven van een tweede brief met dezelfde inhoud, maar waarin nu staat dat hij maximaal 136.135 zou moeten betalen voor de sanering van Prowi Holding BV en Crale BV.

Hij vraagt tegelijkertijd of het mogelijk is deze 136.135 gespreid te mogen betalen (renteloos natuurlijk).

Leusink bezat reeds een brief van de gemeente waarin stond dat hij niets behoefde te betalen.

De Gemeente Hengelo neemt klakkeloos de instructies van Leusink over en schrijft dezelfde dag nog de betrokken brieven.

Inhoud brief Leusink aan gemeente, zie origineel hieronder in .pdf;

Gemeente
Mevr. Agus,

Is het mogelijk een brief te maken en richten aan mij:
H. J. G. Leusink
Beckumerstraat 353
7548 PW Enschede
waarin komt te staan, dat de kosten van sanering van het voormalige Muller pand + € 1.200.000,- tot € 1.400.000,- zal gaan bedragen.
Hierbij zullen nog eens de kosten van sanering komen voor de percelen van Prowi Holding B.V.
Tevens in deze brief de planning vermelden, die de Gemeente ook aan Mr. Haafkes heeft doorgegeven. (Ik weet t.a.v. Haafkes niets van een brief van 24-2-’03).

–Tevens wil ik de Gemeente verzoeken, mij een brief te doen toekomen, waarin staat dat ik maximaal € 136.135,- bij moet dragen in de kosten van sanering van het totale perceel van Prowi Holding B.V. en Crale B.V.

– Mogelijkheden bespreken over een gespreide betaling van € 136.135= Bijvoorbeeld aflossen in 10 jaar, zonder rente?

Brief Leusink 21 03 2003 aan Agus
Mission News Theme door Compete Themes.

Copyright @ De Charlatan 2017 – Published Defiance Press & Publishing – New York

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien