Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

De complete top van het bedrijf werd gedagvaard…

De complete top van het bedrijf werd gedagvaard wegens het opmaken van valse facturen. Ex-wethouder Hans Kok van de Gemeente Hengelo (Ov), inmiddels burgmeester van de Gemeente Hof van Twente, was destijds eveneens verdachte van oplichting en valsheid in geschrifte wegens vermeende ongeoorloofde financiële steun aan het bedrijf, maar werd vrijgesproken.

Midden januari moeten de huidige directie en de twee oorspronkelijke eigenaren en investeerders verschijnen voor de meervoudige strafkamer. Hen wordt het opmaken van valse facturen ten laste gelegd voor rond de 150.000 euro. Het betreft acht facturen aan Bart Smit en Marskramer.

De rechtbank Almelo veroordeelde de oud-eigenaar H.Leusink (60) februari 2006 tot zes maanden voorwaardelijk en 100.000 euro boete als regisseur in een malafide opzet met de saneringsbijdrage voor de vervuilde grond van het Hengelose bedrijfscomplex. Zijn advocaat kreeg een voorwaardelijke werkstraf. De zaak trok veel aandacht omdat ex-wethouder H. Kok (nu burgemeester in Hof van Twente) eveneens verdachte was. Hij werd vrijgesproken, evenals een ambtenaar en een accountant. Het hoger beroep in de zaak van L. H.Leusink loopt nog. De kwestie speelt rond het faillissement van Prowi Project- en Winkelinterieurs van september 2002.

Het eerste deel betreft het achterhouden van informatie over de sanering van de vervuilde grond waardoor curator W. Haafkes het onroerend goed ver onder de prijs terugverkocht aan L. H.Leusink Het tweede deel dat nu is toegevoegd, gaat over faillissementsfraude met valse facturen. Het Openbaar Ministerie verdenkt L.H. Leusink, zijn compagnon H.Crans (62), Prowi Vof directeur B. Plattje (40) en Prowi Vof directeur M.Schoolkate (47) – de laatste drie speelden in deel een geen rol – ervan dat zij in oktober 2002 op naam van Prowi Interieur VOF facturen uitschreven voor werkzaamheden die nooit door die doorgestarte onderneming zijn verricht.

Omdat de werkzaamheden waren van het failliete Prowi Project- en Winkelinterieurs had het geld de schuldeisers ten goede moeten komen. De interim-directeur G. Korver heeft steeds gesteld dat de facturen in de maanden voor de ondergang van het bedrijf bewust werden achtergehouden om het faillissement te bewerkstelligen.

L. H. Leusink, wordt bovendien ten laste gelegd dat hij in die periode opzettelijk verkeerde informatie doorgaf aan het UWV. Hij zou hebben verzwegen dat hij zowel inkomsten en werk had.

Zie ook: Proces verbaal telefoontap

Mission News Theme door Compete Themes.

Copyright @ De Charlatan 2017 – Published Defiance Press & Publishing – New York

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien