Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Strafvonnis “Valsheid in geschrift, meermalen gepleegd” oplichting UWV

Strafvonnis inzake oplichting van het UWV door Leusink

De vergrijpen in het vonnis omschreven vielen plaats in hetzelfde jaar dat de betrokkene miljoenen casseerde voor de verkoop van zijn bedrijf, een salaris en andere inkomsten uit Prowi verkreeg, materialen en montagewerkzaamheden voor de bouw van zijn villa via Prowi verkreeg, etc. De betrokken facturen in het vonnis betreffen werkzaamheden, materialen door Prowi Korver aan de betrokken klanten geleverd. Prowi Korver werd door Leusink’s eega op 18 september failliet verklaard. Talloze leveringen voordat faillissement van Prowi Korver werden door Financieel Directeur Plattje niet gefactureerd en “bewaard” tot na het faillissement en door Leusink c.s. geïncasseerd.

Het UWV wordt benadeeld: Leusink wordt veroordeeld. Korver wordt door Leusink benadeeld: Leusink ontsnapt de dans vanwege “verjaring”. Een onbetrouwbare overheid, een onbetrouwbaar en niet te begrijpen rechtssysteem.

Wethouder Kok en Curator Haafkes doen zaken met Leusink. Leusink, die wanneer het de firma slecht ging over de jaren van zijn bestaan, als de belangrijkste stuk gereedschap om de teneur in zijn bedrijfsresultaten te corrigeren het ontslaan van personeel zag, werd door Kok en de curator als de oplossing voor de werkgelegenheid gezien. Korver, welke ondertussen had laten zien dat Prowi weer een toekomst had maar door trucages van Leusink failliet werd verklaard werd een gesprek met Wethouder Kok ontzegd om een doorstart en de condities daartoe met hem te bespreken en werd door hem een oplichter genoemd. Kok heeft altijd geweigerd Korver te ontmoeten en leverde hem valse informatie aangaande de doorstart-condities welke de Gemeente Hengelo stelde ten aanzien van de betrokken vervuilde grond. Hierdoor zou een doorstart voor Korver vele malen duurder uitvallen dan voor Leusink. Leusink kreeg maar liefst drie verschillende, gedocumenteerde, alternatieven door wethouder Kok aangeboden uit welke Leusink kon kiezen en daarmee de curator op te lichten de gronden en gebouwen van Prowi Korver bijna gratis aan Leusink te verkopen.

Kok en curator Haafkes, maakten in het geniep een deal met Leusink. Korver werd daags na die deal door de curator verzocht zijn doorstart-voorstel, inclusief werkgelegenheid voor 30 medewerkers (Leusink 18 medewerkers), terug te trekken.

Uit het onderstaande vonnis blijkt:

  • het vonnis d.d. 31.05.2010 t.a.v. Leusink verklaart bewezen, dat het sub 3 ten laste gelegde  door Leusink is begaan (Valsheid in geschrifte, meermalen gepleegd)
      “hij in de periode augustus 2002 t/m augustus 2004 ….. in het genoemde jaar had gewerkt en naast zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering andere inkomsten had ontvangen”

Prowi/Korver werd op 18/20 september 2002 door de eega van Leusink failliet verklaard. Financieel Directeur Plattje plaatst Leusink op de loonlijst van Prowi zonder dat Korver daarover geïnformeerd is, zodat Leusink steun kan trekken. Plattje helpt Leusink aan deze onrechtmatige bron van inkomsten gedurende de periode dat Korver eigenaar was van Prowi. Er was er wel degelijk sprake van samenspel door Leusink c.s. en Financieel Directeur Plattje (anti-concurrentiebeding).

Strafvonnis Leusink oplichting UWV
Mission News Theme door Compete Themes.

Copyright @ De Charlatan 2017 – Published Defiance Press & Publishing – New York

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien