Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Intro

Wij zijn het slachtoffer geworden van een serie aan frauduleuze handelingen gepleegd door de Gemeente Hengelo (Ov.). Wij kochten een bedrijf in Hengelo, een kat in de zak, waarvan bleek dat deze in de periodes vóór onze aankoop aanzienlijke verliezen leed en, gebaseerd op die verliezen, de verkopers toestemming hadden gekregen een aanzienlijk deel van de werknemers te ontslaan. Over dit alles hielden de verkopers hun mond dicht tegen ons en onze due diligence accountant. Op papier kochten wij dus een winstgevend bedrijf door 6 miljoen als eerste fase te betalen en een restsom van 2 miljoen, later te voldoen. Op de dag dat ik mijn intrede nam bij het bedrijf werden de verzwegen negatieve facetten van het bedrijf direct aan mij duidelijk terwijl in diezelfde eerste minuten van mijn entree in het bedrijf de verkoopleider, verantwoordelijk voor 50% van de omzet, op mij af kwam lopen met zijn ontslagbrief. Het bleek dat hij al maanden aandeelhouder/directeur was van een concurrent. De verkopers wisten van deze activiteiten maar hadden één en ander zo met de verkoopleider gearrangeerd dat hij bij het bedrijf wat wij kochten bleef tot na onze aankoop. Hij nam dus ontslag op de dag dat wij arriveerden. De verkopers hadden ook de door hen ontslagen medewerkers laten zitten tot diezelfde dag dat wij de koopsom hadden betaald en in de firma arriveerden. Wij mochten van de verkopers doen wat wij wilden met die door hen ontslagen werknemers, naar huis sturen of aanhouden…

Er bleek sprake van een groot aantal lijken in de kast en financiële drainage activiteiten van de financieel directeur en de verkopers onder andere door betalingen aan de bouw van de villa’s van de verkopers, het achterhouden van facturen, uitgevoerde werkzaamheden niet factureren, etc. Dit proces ging gewoon en heimelijk door tijdens onze aanwezigheid. Een deel van de koopsom was achtergesteld en wij begonnen direct een procedure om de koop te ontbinden. De verkopers eisten toen per direct de restkoopsom op. Doordat de conditie van het bedrijf pas na de verkoop aan ons zo miserabel bleek te zijn en het feit dat daarom de bank eerder toegezegde leningen annuleerde konden wij de restkoopsom niet betalen en werd onze zojuist gekochte firma door de eega’s van de verkopers failliet verklaard.

Er was sprake van vervuilde grond waarin ik een vrijwaring bezat. Doordat de curator de “fout” maakte ook deze vrijwaring te failleren moest de gemeente haar positie duidelijk maken aan doorstarters ten aanzien van de vervuilde grond en aan welke condities doorstarters moesten voldoen ten aanzien van het reinigen van die gronden. Ons werd door de gemeente verteld dat wij 1.2 – 1.4 miljoen moesten gaan betalen voor het reinigen van de gronden. Een doorstart was daarmee voor ons onmogelijk geworden. De oorspronkelijke verkopers, welke ook een doorstart wilden maken, werd verteld dat zij niets behoefden te betalen voor het schoonmaken van de gronden. Later bleek dat de doorstart met hen al direct na het faillissement in samenwerking  met de gemeente was “gearrangeerd”.

De verkopers kregen vrijwel gratis hun bedrijf  weer in handen, dit keer geheel “gereinigd”, “schone, gesaneerde” gronden, hypotheekvrij, etc. In de eerste 3 maanden na hun doorstart, haalden zij 1 miljoen netto uit de van ons door de financieel directeur gestolen, achtergehouden werkbonnen, facturen, debiteuren, voorraden, onderhanden werk etc. De winsten waren zo omvangrijk dat de verkopers zich toen pas realiseerden dat zij aanzienlijke vennootschapsbelastingen moesten gaan betalen over die winsten via hun zojuist opgerichte BV’s. Het was daarom noodzakelijk dat zij alle vrijwaringen welke zij tot dan toe van de gemeente hadden verkregen opnieuw van hen verkregen maar nu aan hen in privé gericht. Dat deed de gemeente direct in de vorm van 3 nieuwe side letters.

Wij hebben recent nieuwe feiten en omstandigheden vernomen in deze hele geschiedenis welke eigenlijk ons leven heeft verwoest. Wij hebben de gemeente aansprakelijk gesteld en eisen een schadevergoeding van hen daar wij menen door hen benadeeld te zijn geworden bij het maken van een doorstart en hierdoor alles wat wij bezaten hebben verloren. De gemeente behandelt ons arrogant en wil niet met ons praten. Eerder heeft de gemeente deze zaak heimelijk gehouden en de raad en burgers niet geïnformeerd over de frauduleuze handelingen in deze door meerdere ambtenaren.

Mission News Theme door Compete Themes.

Copyright @ De Charlatan 2017 – Published Defiance Press & Publishing – New York

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien