Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Na overleg met Wethouder Kok van de Gemeente Hengelo…

In Prowi Korver’s periode weet Leusink 4 verschillende taxatie rapporten aangaande het Prowi onroerend goed, gronden, voorraden en inventaris te beheren en te coördineren en door Korver te laten betalen. Hij gebruikte de verschillende taxatierapporten zo flexibel mogelijk door de verschillende waarden welke in de rapporten werden weergegeven daar toe te passen waar het hem bij die specifieke gelegenheid het beste uitkwam. Zo gebruikte hij de door hem en accountant Jaspers gemanipuleerde “taxatie rapporten” van Snelders Zijlstra en Vreewijck Expertises en Taxaties effectief in zijn verhandelingen met de curator tijdens het faillissement. De betrokken taxatierapporten zijn allen bij KroeseWevers, Marcel Jaspers, de accountant van Leusink, welke met mr. Kroon doorslaggevend zijn in de voor Leusink te volgen strategie de Prowi fraude compleet en succesvol te maken. KroeseWevers faxed slechts 3 pagina’s van de Vreewijck Expertises en Taxaties (taxatie nr. 4!) aan de curator met de instructie dit taxatierapport door te faxen aan Schalkx van de ING. Waarom de Troostwijk taxatie van 7 juni, 2002 (onder) niet gebruikt wordt door de curator, en waarom hij Leusink c.s. een nieuwe taxatie liet maken, is onduidelijk of, met een ander woord, dubieus.

Leusink haalde € 5863 uit de Postbank rekening van Korver en maakte dit bedrag over aan de curator voor een taxatie. Normaal kost een taxatie zo’n € 1500. Snelders Zijlstra maakt een taxatie (taxatie nr. 3) maar ook Vreewijck Expertises en Taxaties (taxatie nr. 4).

Plattje en Leusink vertellen Vreewijck Expertises en Taxaties tijdens het opnemen van de taxatie dat alles snel moet verlopen daar anders de belangrijkste klanten, Bart Smit en Marskramer zouden weglopen en dat zij dan ook met voorraden zouden blijven zitten (Bart Smit, en Marskramer kunnen niet weg van Prowi daar hun honderden winkels volledig gestandaardiseerd zijn op Prowi producten. Het is echter een zeer effectief en succesvol regelmatig gebruikt instrument van Leusink om personen, Wethouder Kok, curator, bank, etc., onder druk te zetten en die uit te leggen dat het wegvallen van Bart Smit en of Marskramer enorme effecten kan hebben op de werkgelegenheid bij Prowi). Dit nieuws betekende een enorm waarde drukkende factor voor de heer Schenk taxateur bij Vreewijck Expertises en Taxaties.

Plattje en Leusink, de curator, verkrijgen op deze wijze een enorm in waarde gereduceerde taxatie van Vreewijck Expertises en Taxaties. Dit buiten alle door Plattje en Leusink verborgen gehouden Prowi Korver voorraden, onderhanden werk, facturen, werkbonnen etc. Plattje gaat nog eens met een zeer fijne kam door het Vreewijck rapport en voorziet elk onderdeel in het rapport van het aantal jaren afschrijving en schrapt daarmee direct de helft van de waarde van het geheel. Helaas verleende Plattje deze dienst niet ten tijde van het door Korver uitgevoerde due diligence onderzoek in het aankoopproces van Prowi.

Na de fax instructies van KroeseWevers te hebben ontvangen voert de curator deze ook direct uit. In zijn fax-brief van 26 september, 2002, (onder) aan Schalkx van de ING heeft de curator het over een “taxatierapport”, helaas wordt er niet vermeldt over welk taxatierapport het gaat, noch hoeveel pagina’s hij bij zijn fax bijsluit.

Na overleg met Wethouder Kok , zo deelt de curator Schalkx van de ING mee is de Gemeente niet bereid de gemaximaliseerde  vrijwaring van f 300.000 jegens een derde gestand te doen hetgeen zou betekenen dat de saneringskosten f 2.4 tot f 2.7 miljoen zouden gaan kosten. De curator verkoopt de bedrijfsgebouwen en gronden uiteindelijk voor € 220.000. De roerende zaken (inventaris, machinerieën, voorraden etc.) voor € 578.076 en debiteuren voor € 35.000, totaal € 838.076. Zie onder de werkelijke waarden waarbij de debiteuren een waarde van meer dan € 1.1 miljoen bezaten.

De curator maakt nog even gebruik van het door Leusink bij hem ingefluisterde “werkgelegenheids-” argument en maakte de ING attent op het feit dat het hier wel om 20-30 werknemers kon gaan welke een nieuwe baan wordt aangeboden.

Korver wordt helaas niet op deze wijze door de curator ondersteund in zijn poging een doorstart te maken. Op 26 september, 2002 duwt curator Haafkes het doorstartplan van Leusink door de strot van de ING. Korver is met zijn doorstartplan, gebaseerd op een bod dat € 81.923,62 hoger ligt dan het bod van Leusink, inclusief werk voor 30 werknemers, afgeserveerd door Wethouder Kok met de mededeling dat hij € 1.2 – 1.4 miljoen moet betalen in saneringskosten voor de betrokken Prowi gronden en de curator deelde hem mede dat de betrokken gebouwen gekocht moesten worden. Een onmogelijke opgave. Leusink is door de wethouder verteld dat hij niets aan schoonmaakkosten hoeft te betalen bij een doorstart en mag de gebouwen gaan huren. Crale BV, de houdster van de gemaximaliseerde vrijwaring, waarbij Crale BV tot een bedrag van f 300.000 verantwoordelijk tot saneren gehouden kon worden, was door de curator geliquideerd geworden. Waarom?

Fax KroeseWevers met instructies aan Curator Haafkes, 26 september, 2002,

fax KroeseWever 26 09 2002 aan curator betreffend taxatie

Fax-Brief Curator Haafkes, 26 september, 2002, (onder) aan Schalkx van de ING

Brief curator Haafkes 26 september 2002 ING taxatie rapporten

Gebouwen volgens Troostwijk

Taxatoe gebouwen Troostwijk

Inventaris volgens Troostwijk

Inventaris Troostwijk

Verzekerde waarde Delta Lloyd 11-07-2002

Gebouwen:  €        2.745.400
Inventaris:  €        1.653.000
Goederen:  €           492.600
Totaal:  €        4.891.000
Consignatie
Aalderink:  €              22.700
Huyskamp Hout:  €              22.700
Bart Smit:  €              18.152
Marskramer:  €              45.378
Totaal consignatie:  €           108.930
TOTAAL:  €        4.999.930
Verzekerde waarden Delta Lloyd 11 07 2002

Voorbeeld pagina Vreewijck Taxatie “gecorrigeerd” door Plattje

Voorbeeld pagina Vreewijck taxatie

Taxaties werden beheerd door Leusink:

Alle taxaties werden geinitieerd, gecoordineerd, door Leusink zelfs, of speciaal, in de periode dat Korver eigenaar was van Prowi. Betalingen werden achter de rug van Korver stiekem door Plattje op verzoek van Leusink uitgevoerd of Leusink betaalde zelf direct onder gebruik van Korver’s Postbankrekening.

Facturen Taxaties
wethouder kok, gemeente hengelo,curator,wethouder corruptie,taxatierapport,
Mission News Theme door Compete Themes.

Copyright @ De Charlatan 2017 – Published Defiance Press & Publishing – New York

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien