1983 – Hengelo Interieur
In 1983 dienden Leusink en Crans, respectievelijk in dienst sinds 1968 en 1972 als administrateur en als planner calculator van Hengelo Interieur, een motie van wantrouwen in tegen de directie wegens onbehoorlijk bestuur. Dit gebeurde nadat de directeur grootaandeelhouder overleed en de aandelen onder zijn erfgenamen verdeelde. Door deze motie van wantrouwen en omdat Leusink en Crans een groot deel van de machinerieën van Hengelo Interieur ‘s nachts heimelijk hadden doen verhuizen naar Limburg trok de bank de stekker er uit en ging Hengelo Interieur failliet. Leusink & Crans konden daarna, voor een sterk gereduceerde prijs, een doorstart maken met Prowi.
Uit het Informatie Memorandum, de Prowi verkoop-prospectus van Bedrijfsadviseur Harrie Thewessem van Bureau Diligence blijkt:
“…Na het faillissement in 1983 (veroorzaakt door Leusink en Crans, zie boven) is het bedrijf met medewerking van de bank en de twee grootste klanten overgenomen door de huidige eigenaren die tot dat moment in dienst waren bij het bedrijf als administrateur en als planner calculator. Op basis van deze functies hadden zij inzicht in alle aspecten van het bedrijf…”
Crans en Leusink hebben reeds eerder op slinkse wijze de firma Prowi in handen gekregen. De erfgename van de oprichter, tot dan tevens werkzaam in de firma werd door hen na het overlijden van de oprichter op hardhandige wijze uit de firma gewerkt tot het punt dat Crans en Leusink de gehele inboedel van de fabriek bij nacht en ontij naar een loods in Venlo hadden laten brengen. Toen de erfgenamen opgaven werd de firma voortgezet. Interessant is op te merken dat dit met medewerking c.q ondersteuning van de ING Bank gebeurde.