Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Definitieve beschikking october 1997 Provincie inzake ernstig vervuilde grond Gemeente Hengelo

Uit de definitieve beschikking (zie onder .pdf) van 27 october, 1997 (!)  van de provincie Overijssel blijkt dat er sprake is van een ernstig geval van bodemverontreiniging als bedoeld in artikel 29 van de wet bodembescherming, dat er sprake is van urgentie als bedoeld in artikel 37 van de wet bodembescherming waarbij met sanering dient te worden aangevangen voor 1 november 2003. Uit het rapport blijkt dat zowel de grond alsook het grondwater is verontreinigd met cadmium, chroom, koper, nikkel, lood, cyaniden en gechloreerde koolwaterstoffen. Niet echt gezond voor omwonenden.

Bodemsaneringsprogramma Gemeente Hengelo 2010 -2014 – De gemeente besluit niet te gaan saneren!

De gemeente heeft de betrokken informatie, zie verbroken link, verwijderd.

https://www.hengelo.nl/Pdf_internet/BestuurOrganisatie/Raad/2010/Stukken_Corsanummer/10G201676_Bodemsaneringsprogramma_2010-2014pdf.pdf

Onder: de informatie welke de gemeente tracht weg te houden van haar burgers:

  3.2 Complexe en bijzondere saneringsprojecten In het vorige bodemsaneringsprogramma zijn enkele saneringsprojecten genoemd die momenteel nog niet zijn afgerond. In deze paragraaf wordt stilgestaan bij deze complexe en bijzondere saneringsprojecten. Chopinstraat 10 Deze locatie was opgenomen in het bodemsaneringsprogramma 2000-2004. In deze periode heeft er geen sanering plaatsgevonden. Daarom zijn de gereserveerde ISV-bodem-middelen doorgeschoven naar de periode 2005-2009. In die periode is de reservering opgehoogd. In 2009 is er op grond van actualisatieonderzoek vastgesteld dat er geen sprake is van een actueel verspreidingsrisico. Er wordt niet voldaan aan het criterium dat de verontreiniging zich jaarlijks met meer dan 1000 m3 verspreid. Op basis van het actualisatieonderzoek is er een herbeschikking genomen. De verontreiniging is nu aangemerkt als een ernstig, niet spoedeisend geval van bodemverontreiniging. Op een zogenoemd ‘natuurlijk moment’ zal de verontreiniging worden gesaneerd. Het gereserveerde middelen uit de ISV 1- en ISV 2-perioden zijn zodoende niet ingezet voor sanering van de locatie. Op de locatie Chopinstraat 10 heeft zich de zogenaamde Prowi-affaire afgespeeld. Vanwege deze geschiedenis is besloten om de locatie in dit bodemsaneringsprogramma te noemen, hoewel er eigenlijk geen sprake meer is van een saneringsproject.

Met de bovenstaande beschikking verkrijgt Leusink gratis gesaneerde gronden. De gronden staan in een stadsdeel dicht bij het centrum met woonbestemming. Het is mogelijk dat de Prowi gebouwen zullen moeten wijken voor woningbouw waarmee Leusink puissante winsten kan casseren met zijn vrijwel gratis verkregen gronden, nu kosteloos voor hem gesaneerd.

Definitieve beschikking Provincie 27-10-1997 om over te gaan tot onmiddellijke sanering

definitieve beschikking provincie 27 10 1997

Bodemsaneringsprogramma 2010-2014 – de gemeente zal niet meer saneren!

10G201676_Bodemsaneringsprogramma_2010-2014pdf

Criminaliteit bij bodemsaneringen

2008_ndb_bodemsaneringen

Toen ging voor mij een wereld open…

gemeente corruptie, bodemvervuiling, Gemeente Hengelo, bodemsanering, vervuilde grond, vervuilde grond afvoeren

Mission News Theme door Compete Themes.

Copyright @ De Charlatan 2017 – Published Defiance Press & Publishing – New York

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien